Halı Yıkama Genel Bilgiler

Halı Yıkama Genel Bilgiler

 

 
Halılarınız için düzenli olarak halı yıkama hizmeti almanız, lekelerin kalıcı hale gelme kaygısından kurtulmanızı da sağlayacaktır.
 
Halı yıkama sektörü Türkiye’de hızlı bir gelişim gösterdiğinden dolayı, firmaların sayısı gitgide artıyor. Yıkama firmaları; halı, kilim, koltuk ve döşeme kumaşlı eşyaları yıkamakta, ayrıca boyama gibi ek hizmetler de verebilmektedirler.
 
Profesyonel halı yıkama işi için çok fazla makina gerekmesine rağmen, işin faaliyet alanları oldukça geniştir. Evler, hastaneler, oteller, bankalar, ofis binaları, camiler, okullar, tiyatrolar, spor salonları, kreşler, mağazalar, restoranlar, kulüpler ile daha birçok yer, yılda en az bir kez halılarını yıkatmaya ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, alınacak temizleme hizmetinden istediğiniz sonuçları alabilmek için Cleanpak Halı Yıkama gibi profesyonel firmalarla temasa geçmeniz gerekir.
 
Cleanpak, halı yıkama hizmeti yanında ev ile iş tekstilleri için de yıkama hizmeti vermektedir. Yorgan, battaniye, çarşaf yıkama, perde, tül temizleme, minder, havlu, masa ve koltuk örtüsü yıkama gibi hizmetler, ücrestsiz adrese sevis imkanıyla müşterilere ulaştırılmaktadır. Bundan dolayı, halı yıkama fiyatları içinde servis ücreti yer almamaktadır. Fiyatların, halı yıkama fabrikaları arasında farklılıklar göstermesinin en önemli sebebi, hizmet kalitesinin belli standartlarda verilememesidir.
 
Halı yıkamayı, fabrikaların istenilen standartlarda yapabilmesi için fabrika bünyesinde gerekli makinalar ile temizleme maddelerinin deneyimli ustalar tarafından kullanılması gerekir. Halı yıkama ustasının; makina, el dokuma, yün, ipek, çin, nepal, shaggy, milas, yörük, ısparta, bünyan, ladik, hereke, yağcıbedir halıları yıkama konusunda tecrübeli olmasıysa en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.
 
Alınacak halı yıkama makinaları, hem verilecek hizmetlerin özellikleri hem de yıkanacak halıların çeşitleri göz önünde tutularak seçilmelidir. 
Güçlü vakum motoru, sıcak su basınç pompası, ters yönde hareket edebilen döner başlıklı fırçaları ve kolay hareket ettirilebilmek için yürür tekerlekleri olan makinalar, halıların yıkanması için büyük avantaj sağlarlar. Halı yıkama makinası fiyatları karşılaştırılırken, belirtilen makina özelliklerinin olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır.
 
Yıkamada kullanılacak halı yıkama tekniğiyse, uzmanlık gerektiren başka bir konudur. Yeni teknolojiyle üretilen halılarla, Nepal'de özel boyalar kullanılarak üretilen halılar için aynı yıkama tekniği kullanılmamalıdır. Örneğin; bazı halı çeşitleri, merkez kaç sistemiyle çalışan tambur tipi yerine yüksek devirli rulo tipi makinalarla, bazı halı modelleri ise ıslak maddeler yerine kuru kimyasal tozlarla temizlenmeyi gerektirebilir.